pastat ja nuudelit (karita)
1. Pastaa voidaan värjätä esimerkiksi pinaatilla, paprikalla tai mustekalan musteella.
2. Tuorepasta valmistetaan yleensä durumvehnäjauhoista.
3. Pelmenit ovat Siperiasta kotoisin olevia raviolin kaltaisia taikinanyyttejä.
4.
5. Nuudelit ovat nauhamaista pastaa ja ne valmistetaan vehnäjauhoista, riisistä, tattarista sekä erilaisista pavuista.
6. a) Kuivapastaa keitetään noin 8-10minuuttia.
b) Tuorepasta kypsyy runsaassa suolavedessä parissa minuutissa, mutta se ei kestä lämpösäilytystä.
Pastat esittelyssä K-ruoka
yhdeksän yleisintä pastalajia ja miten ne tunnistaa:
1. cannelloni eli suuria täytettyjä putkia.
2. farfalle eli perhosen tai rusetin mallisia.
3. fusilli eli korkkiruuvikiharan muotoista.
4. lasagne eli pastalevyä.
5. lasagnette eli aaltoreunaista nauhapastaa.
6. tortellini eli täytettyjä pastanyyttirenkaita.
7. penne eli vinosti leikattua "kynäpastaa".
8. pici eli pastatankoja.
9. taglitelle eli nauhapastaa.
Kommentit
Lähetä kommentti