vakioateriat (karita)

1. Vakioaterioiksi kutsutaan aterioita, joita tarjotaan tiettyinä vuorokaudenaikoina.

2. Aamiainen on 6-11 aikoina jonka jälkeen tarjotaan lounas yleensä 11-14 aikoina. Päivällinen tarjotaan 17-19 välisenä aikana ja illallinen 19 jälkeen.

3. Helpointa on tarjota aamiainen noutopöydästä jolloin asiakas voi itse hakea haluamansa tuotteet. Silloin aamiaisella ei tarvitse olla kovinkaan paljon henkilökuntaa sillä pöydistä haetaan vain astioita ja viedään asiakkaalle kahvia tai teetä.

4. Mannermainen aamiainen on yksinkertainen, kevyt ja nopeasti nautittava aamiainen. Kun taas Englantilainen aamiainen on erittäin raskas aamiainen johon kuuluu esimerkiksi liha- tai kalaruokia.

5. Brunssi on aamiaisen ja lounaan yhdistelmä joka tarjotaan sunnuntaisin.

6. Lounasta voidaan tarjota noutopöydässä tai linjastossa, pöytiin tarjoiltuna ja valmiiksi lautasille rakennettuina annoksina.

7. Suomessa päivällinen ei ole kovinkaan yleinen, sillä ravintolat ovat yleensä auki koko päivän. Yleensä tarjotaan kolmen ruokalajin menyy.

8. Illallista kutsutaan juhlavammaksi ja hienommaksi tilaisuudeksi kuin päivällistä. Illallisella tarjotaan myös hieman kevyempiä ruokia kuin päivällisellä.

9. Yöruoka tarjoillaan nimensä mukaisesti yöllä.

10. Tarjottavat ovat yleensä helposti sormilla syötäviä ja ne tarjoillaan yleensä tarjottimelta. Tarjoilijat kiertävät vieraiden joukossa yleensä ruokailujen välissä.

11. Annoskokoon vaikuttavat menyn pituus ja nuotopöydän ruokalajien määrä.

12. a) 60g   b) 1/2 dl   c) 1dl   d) 1 1/2-2 dl
e) 130-180g  f) 100-140g   g) 80-120g

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

pastat ja nuudelit (karita)

keittotehtävä (karita)