riisitehtävä (karita)

1. Riisin ja nesteen keittosuhde on noin 1 osa riisiä ja 2-3 osaa vettä.

2. 10-12min.

3. Puuroriisi eli pyöreäksi hiottu, valkoinen ja lyhyt jyväinen riisi sopii piirakoiden täytteeksi, puuroihin, laatikoihin ja jälkiruokiin.

4. Jyvän kuorikerroksen ravintoaineet imeytetään jyvän keskelle parboild-menetelmällä.

5. Puuroutumatonta riisiä kutsutaan nimellä pitkä riisi.

6. Basmatiriisi on kotoisin Pohjois-Intiasta, Himalajan juurelta.

7. 10-12min.

8. Jasmin-riisin jyvä on hieman paksumpi ja lyhyempi kuin basmatiriisin jyvä.

9. Jasmin-riisiä tulee Thaimaasta.

10. Riisi kypsennetään painehöyryn avulla osittain ennen hiomista.

11. Risoton valmistaminen lähtee oikeanlaisesta riisilajikkeen valinnasta, puuroriisi ja pitkä jyväinen riisi ei sovellu risottoon. Onnistunut risotto on kermaisen valuvaa ja riisin jyvä on keskeltä hieman napakka.

12. a) Parboiled-riisi
b) Parboiled-riisi
c) Puuroriisi
d) Risottoriisi eli arborio, carnaroli tai vialone nano

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

vakioateriat (karita)

pastat ja nuudelit (karita)

keittotehtävä (karita)