työssäoppi (karita)

         Työssäoppi ABC:

ma 23.4   Olin kipeänä.

ti 24.4   Saavuin työpaikalle klo 9. Leikkasin kurkkua ja tomaattia ja koko loppu päivän täytin leipiä vitriiniin. Päiväni loppui klo 16:30.

ke 25.4   Työpäiväni alkoi klo 9 ja pääsin heti aamusta tekemään salaatteja. Leikkasin kurkkua ja tomaattia ja laitoin fetaa valmiiksi pakkeihin. Täytin sämpylöitä ja päivän lopuksi pesin lattiat ja siivosin. Pääsin töistä klo 16:30.

to 26.4    Menin töihin klo 9 ja aloitin täyttämällä sämpylöitä linjastoon. Koristelin ja täytin viinereitä.

pe 27.4   Työpäiväni alkoi aamulla klo 8. Täytin sämpylöitä ja tein salaattia. Olin tiskissä ja pääsin klo 15:30.

1 viikon tehtävät:

Perehdyttäminen  Ensimmäisenä päivänä minulle kerrottiin tauoista ja minulle esiteltiin taukotila ja pukuhuone. Koneisiin tai laitteisiin en saanut ohjeistusta, eikä minua perehdytetty tiskinurkkaukseen tai koneen käyttöön.

Tavotteiden tarkistaminen  Ihmiset työpaikallani ovat mukavia ja pystyn tekemään heidän kanssaan töitä.

ma 30.4  vapaa
ti 1.5        vapaa

ke 2.5   Työpäiväni alkoi klo 8 ja tein päivän aikana salaattia, täytin sämpylöitä, katselin linjastoa ja täyttelin sitä päivän aikana. Loppu päivästä olin tiskissä ja pääsin klo 15:30.

to 3.5    Päivä oli samanlainen kuin keskiviikko.

pe 4.5   Täytin sämpylöitä, olin tiskissä ja tein pullia linjastoon.

2 viikon tehtävät:

Yritys, tilat ja henkilökunta   Abc sijaitsee Kinturintie 2  Riihimäellä. Keittiötiloja ovat esimerkiksi tiskihuone, vihanneskylmiö ja muut kylmiöt. Keittiössä työt jakaantuvat salaatti+leipä, lounas ja alacarte.

Työssäoppimispaikan tuotteet ja palvelut
Lounas tarjoillaan noin 10-14 aikana ja se tarjoillaan linjastossa. Tarjolla on ollut toppiviikkojeni ajalla esimerkiksi kinkkukiusausta, riisiä ja broilerikastiketta, hernekeittoa, perunamuussia ja uunimakkaraa.

Kahvilatuotteita ovat esimerkiksi munkit, voisilmäpullat, viinerit ja sämpylät.

Tein esimerkiksi gluteenittomia sämpylöitä keittiössä linjastoon.

ma 7.5   Menin töihin ja aloitin tekemällä sämpylöitä. Olin tiskissä.

ti 8.5       Työpäiväni alkoi klo 8. Tein sämpylöitä ja olin tiskissä, täytin linjastoa.

ke 9.5     -//-

3 viikon tehtävät:

Jätteiden lajittelu   Biojäte ja sekajäte laitetaan samaan roskikseen ja pahvilaatikot puretaan.

Raaka-aineiden tarkastelu   Suomalaista ruokaa.

Omavalvonta   Olen heittänyt pilaantuneet raaka-aineet roskikseen ja ilmoittanut henkilökunnalle asiasta. En saanut opastusta tai perehdytystä uuneihin, liesiin tai tiskikoneeseen.

ma 14.5    vapaa päivä

ti 15.5       olin tiskissä, täytin kahvikoneita ja siivosin pöytiä.

ke 16.5     menin 8 töihin ja siivosin pöytiä ja vein annoksia.

to 17.5      menin töihin 14:30 ja pääsin 21:00. Siivosin pöytiä ja olin tiskissä.

pe 18.5     menin iltaan töihin ja olin tiskissä.

la 19.5      menin 8 töihin ja vein annoksia, siivosin, täytin kahvikonetta, täyttelin linjastoa.

ma 21.5    menin 8 töihin ja siivosin salia.

ti 22.5       työt alkoivat kello 8 ja siivosin pöytiä ja täytin linjastoa.

ke 23.5     menin 8 ja pääsin puoli 4. Vein annoksia ja siivosin.

to 24.5      menin 8. siivosin pöytiä ja vein tiskejä.

pe 25.5      menin 8 töihin, siivosin ja vrin annoksia ja oli arviointi.

Päällimäiset tuntemukset topista on vähän huonot. Yhteishenki työpaikalla oli hieman hakusessa ja tunsin itseni ulkopuoliseksi. Sain käsityksen minkälaista on olla isommassa yrityksessä ja sain rohkeutta työn ansiosta. En oppinut kauheasti uusia asipita sillä siivosin pöytiä, tein salaattia ja leipää.

Kommentit

  1. Hei, jostain syystä en saa ilmoitusta että olit tehnyt blogiisi tehtävät, vaikka ennen on tullut se sähköpostiini.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

vakioateriat (karita)

pastat ja nuudelit (karita)

keittotehtävä (karita)